piątek, 14 listopada 2014

OLEJ LNIANY LENVITOL NIEOCZYSZCZONY

Olej lniany powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno z nasion lnu charakteryzujących się wysoką zawartością Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) z rodziny omega-3. Stała kontrola nad procesem tłoczenia zapewnia mu najwyższą jakość i aktywność biologiczną zawartych w nim NNKT, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 
Nasza codzienna dieta powinna być wzbogacana w NNKT, gdyż organizm ludzki ich nie wytwarza. Kwasy te wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. 
Regularne spożywanie NNKT jest ważne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci. Korzystny efekt występuje w przypadku codziennego spożywania kwasu linolowego w ilości odpowiadającej 1% dziennego zapotrzebowania energetycznego i kwasu alfa-linolenowego w ilości odpowiadającej 0,2% dziennego zapotrzebowania energetycznego.Powinno się go przechowywać w temp 4-10 stopni C. Można przyjmować od 2 do 6 łyżek stołowych oleju lnianego dziennie w trakcie posiłków.
Z oleju lnianego można przyrządzać również pastę z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub owoców. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Korzystne efekty można zaobserwować już  po 3 miesiącach stosowania suplementu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczę na to, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie w komentarzach możecie przesyłać opinie, pytania na @ i nowe sugestie na kolejny post.