Rosną moje kiełki z żyta...
skarbnica witamin, jak zjem te , posieję z soczewicy.
Uwielbiam takie zdrowe pyszności. Kiełki żyta bogate są w witaminę C, przez co wspomagają system
odpornościowy. W swoim składzie zawierają również witaminy z grupy B
oraz wapń i żelazo. Ponadto wzmacniają włosy i kości oraz oczyszczają
organizm.
Na początku nasiona należy moczyć od 8 do 14 godzin w letniej,
przegotowanej wodzie. Następnie trzeba je ułożyć na talerzu pokrytym
wilgotną gazą lub ligniną i umieścić w ciepłym i nienasłonecznionym
miejscu. Co kilka godzin powinno się je spryskiwać wodą. Po 2 dniach są
gotowe do spożycia.
Mniam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Liczę na to, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie w komentarzach możecie przesyłać opinie, pytania na @ i nowe sugestie na kolejny post.