sobota, 4 października 2014

KIEŁKI

Rosną moje kiełki z żyta...
skarbnica witamin, jak zjem te , posieję z soczewicy.
Uwielbiam takie zdrowe pyszności. Kiełki żyta bogate są w witaminę C, przez co wspomagają system odpornościowy. W swoim składzie zawierają również witaminy z grupy B oraz wapń i żelazo. Ponadto wzmacniają włosy i kości oraz oczyszczają organizm.
Na początku nasiona należy moczyć od 8 do 14 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie trzeba je ułożyć na talerzu pokrytym wilgotną gazą lub ligniną i umieścić w ciepłym i nienasłonecznionym miejscu. Co kilka godzin powinno się je spryskiwać wodą. Po 2 dniach są gotowe do spożycia.
 Mniam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczę na to, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie w komentarzach możecie przesyłać opinie, pytania na @ i nowe sugestie na kolejny post.