sobota, 23 sierpnia 2014

EKOLOGICZNY DESER I ZDROWY I NA DOBRY HUMOR


 Waniliowy Szejk Zbożowy: )

Składniki:
1 saszetka kawy zbożowej Anatol o smaku waniliowym
50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
2 łyżki alkoholu (np. wódki)
1 op. śnieżki oryginalnej Delecta
200 ml schłodzonego mleka do śnieżki
cukier puder, czekolada mleczna

Sposób przygotowania:
Saszetkę kawy zbożowej Anatol waniliowy zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z dwoma łyżkami alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą . Podawaj schłodzony, ze słomką.



Zdjęcie: A na upału polecamy Waniliowy Szejk Zbożowy:)

Składniki:
1 saszetka kawy zbożowej Anatol o smaku waniliowym
50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
2 łyżki alkoholu (np. wódki)
1 op. śnieżki oryginalnej Delecta 
200 ml schłodzonego mleka do śnieżki
cukier puder, czekolada mleczna

Sposób przygotowania:
Saszetkę kawy zbożowej Anatol waniliowy zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z dwoma łyżkami alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą . Podawaj schłodzony, ze słomką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczę na to, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie w komentarzach możecie przesyłać opinie, pytania na @ i nowe sugestie na kolejny post.